تقویت ذخایر طلا؛ پشتوانه مطمئن اقتصاد در شرایط جنگی/اقدام به‌موقع بانک مرکزی در تأمین ارز واردات

بانک

یک استاد دانشگاه گفت: تقویت ذخایر طلا از سوی بانک مرکزی، پشتوانه مطمئنی برای اقتصاد کشور در زمان بحران است.

به گزارش اکو بانک :عزیز آرمن، استاد دانشگاه و اقتصاددان، با تأکید بر اینکه تقویت ذخایر طلا از سوی بانک مرکزی، پشتوانه مطمئنی برای اقتصاد کشور در زمان بحران است، به خبرنگار ایبنا گفت: بانک مرکزی از سال گذشته تاکنون ذخایر طلای خود را به میزان قابل توجهی تقویت کرده و این رویکرد که مشابه سیاست‌های برخی کشور‌ها مانند چین و روسیه است، نشان‌دهنده نگاه بلندمدت و هوشمندانه بانک مرکزی به مدیریت ذخایر ارزی است. قطعاً طلا همواره به عنوان یک معیار با ثبات و مورد اعتماد در اقتصاد جهانی مطرح بوده و در شرایط تحریم و بحران، پشتوانه مطمئنی برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود.

وی افزود: در سال‌های اخیر، با افزایش تنش‌های بین‌المللی و تصمیمات غیرقابل پیش‌بینی برخی کشورها، تقاضا و ارزش طلا نیز افزایش یافته است و بانک مرکزی ایران نیز، موفقیت قابل توجهی در مدیریت ذخایر ارزی خود داشته است. همچنین سال گذشته حدود ۲۰ درصد از ذخایر ارزی کشور به طلا تبدیل شد که این اقدام مثبتی از سوی بانک مرکزی در راستای تقویت پشتوانه اقتصادی کشور است.

این اقتصاددان ادامه داد: حفظ سبدی از ذخایر طلا و ارز‌های مختلف، به بانک مرکزی کمک می‌کند تا در برابر نوسانات بازار مقاومت بیشتری داشته باشد. مطمئناً در شرایط بحران و تحریم، طلا همچنان پشتوانه قابل اتکایی برای اقتصاد کشور است و بانک مرکزی با این سیاست، گامی بلند در راستای امنیت اقتصادی برداشت.

وی در ادامه به مدیریت و برنامه‌ریزی بانک مرکزی در جنگ ایران و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: در بحبوحه جنگ ۱۲ روزه، بانک مرکزی با مدیریت خوب بازار ارز و تأمین به موقع ارز واردات کالا‌های اساسی، موفق شد نوسانات نرخ دلار را کنترل کند. همه شاهد بودیم که در همان آغاز جنگ، بازار ارز با شوک مواجه شد و نرخ دلار از ۸۳ هزار تومان به محدوده ۹۵ هزار تومان افزایش یافت. این افزایش قیمت کاملاً طبیعی و ناشی از تنش و ابهام درباره ادامه جنگ و تأثیرات آن بر بازار بود که به هر حال بانک مرکزی با نظارت دقیق و مدیریت هوشمندانه بازار، مانع از تشدید نوسانات در بازار شد.

به گفته این استاد دانشگاه، فعالان بازار و کارگزاران نیز در شرایط ابهام، تصمیم قطعی برای افزایش بیشتر نرخ نداشتند و همین موضوع سبب شد نوسان در محدوده ۱۰ درصد باقی بماند.

آرمن خاطرنشان کرد: با پایان یافتن جنگ و اعلام آتش‌بس، نرخ دلار دوباره به سطح قبلی بازگشت. در این بازه زمانی کوتاه، بانک مرکزی نشان داد که توانایی مدیریت بحران و کنترل بازار را دارد و نیازی به سیاست‌گذاری خاص و مداخله سنگین نبوده است. البته نرخ ارز در روز‌های اخیر با تحریک انتظارات کمی بالا رفت که مطمئناً موقتی است، چراکه بانک مرکزی در حال تأمین نیاز‌های واقعی کشور است و می‌دانیم این نوسانات، دلایل اقتصادی ندارد.

اقدام به‌موقع بانک مرکزی در تأمین ارز واردات

این استاد دانشگاه اظهار کرد: یکی از اقدامات کلیدی بانک مرکزی در این دوره، تأمین ارز برای واردات کالا‌های اساسی بود. در همان بحبوحه جنگ، بانک مرکزی با تأمین ارز به موقع و فراتر از روال عادی، مانع از بروز بحران بیشتر شد. مطمئناً نقش بانک مرکزی در تأمین و کنترل نرخ ارز در شرایط بحرانی، پررنگ و قابل تقدیر بود.

وی در پایان گفت: البته باید توجه داشت که ۱۲ روز زمان کوتاهی برای ارزیابی کامل تأثیر سیاست‌های دولت و بانک مرکزی یا تأثیر خود جنگ بر بازار است، اما به هر حال عملکرد بانک مرکزی در این بازه زمانی، نشان از هوشمندی و مدیریت بحران داشت.

لینک کوتاه خبر:

http://ecobank.news/?p=16978

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • تازه‌ها
  • داغ‌ترین خبرها

مهم‌ترین‌ها

پیشنهاد سردبیر