هفته گذشته عباس علیآبادی وزیر نیرو نشست صمیمانه ای با فعالان صنعت آب و فاضلاب کشور در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی آب و فاضلاب تهران برگزار کرد که در این نشست، تولیدکنندگان و فعالان این صنعت به بیان دغدغههای خود در حوزه آب و و ارائه راهکار و پیشنهادات در جهت رفع مشکلات در این صنعت پرداختند.
به گزارش اکو بانک، در همین رابطه عضو هیئتمدیره انجمن صنفی صنعت آب با بیان اینکه این نشست بهانهای شد تا در شرایطی که کشور با چالش ناترازی آب مواجه است، پارهای از دغدغههایمان را در حوزه نوآوری و حکمرانی خوب آب، به گوش وزیر، معاونان و مدیران مرتبط برسانیم گفت: همانطور که برای رفع ناترازی برق مدتی است باهمت دولت جدید، انقلابی در بخش تجدیدپذیرها آغاز شده و به نظر میرسد که راه حل رفع ناترازی برق مشخص شده و این انقلاب تجدیدپذیرها راهحل سالها و دهههای آتی رفع بحران ناترازی انرژی کشور خواهد بود باید برای ناترازی آب نیز به دنبال راه حل بود.
«امیررضا صوفی نژاد» با اشاره به اینکه ناترازی آب چالش زیستپذیری حال و آینده این سرزمین است افزود: باوجود اینکه بخش خصوصی در این حوزه ظرفیت بالا و متخصصان بسیاری دارد ، اما دلایلی مانند کمبود منابع مالی دولت و عدم به روزرسانی فنآوری ها در این صنعت باعث شده سایز کیک صنعت آب هر روز کوچک و کوچکتر شود.
وی ادامه داد: امروز وقتی ب گذشته نگاه میکنیم متوجه میشویم اکثر صنایع کشور با اتکا و الگو برداری از یک شرکت خارجی فعالیت و توسعه خود را شروع کردند برای مثال صنعت برق و انرژی از زیمنس و آلستوم به عنوان رل مدل داشته ،خودروسازی با رنو و پژو و صنعت لوازمخانگی هم که در آن پارسخزر با اتکا به توشیبا به رشد و نوآوری روی آورد اما فعالان صنعت آب از همان زمان نیز محکوم بودند بر روی پای خود ایستاده و همزمان رشد و تعالی این صنعت کلیدی را باتکیهبر توانمندیهای خود رقم بزنند.
صوفی نژاد اضافه کرد: اوج این خودباوری در جایی بود که صنعت آب ایران در یک نقطه ای تاریخی با اعتماد وزیر نیروی وقت، هندس زنگنه، به بخش خصوصی تغییر پارادایم داده و به نظر در آن روز نطفه خودباوری در این صنعت شکل گرفت و جهش رشد در بومیسازی صنعت آب ایران آغاز شد.
نایبرئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و اتریش گفت: امروز در مسیر رشد و تابآوری این صنعت حضور بیش از ۱۲۰ شرکت عضو انجمن صنفی صنعت آب کشور خود نشان از بلوغ کامل این صنعت کلیدی در کشور بوده که همگی این شرکتها باتکیهبر خودباوری و بهرهگیری از نخبگان به جایی رسیدهاند که نهتنها قادر به حضور در بازارهای منطقهای هستند؛ بلکه در پنج قاره جهان و حتی در کشورهای دور دست چون کنیا، ونزوئلا و سریلانکا در حال اجرای پروژههای بینالمللی میباشند.
یک عضو فعال انجمن صنفی صنعت آب نیز با بیان اینکه ظرفیت بیبدیل این صنعت در بخش خصوصی، در کنار حمایت مقام محترم وزارت که خود از دل بخش خصوصی برآمده و به این جایگاه تکیه زدهاند، بسیار پررنگ و تأثیرگذار خواهد بود گفت: به طور مشخص، پیشنهاد و درخواست ما از شخص وزیر محترم جناب آقای دکتر علیآبادی این است که بهعنوان بالاترین مقام اجرایی مسئول در وزارت نیرو، پا پیش گذاشته و از تشکیل یک نهاد تصمیمساز بالادستی با عنوان مرکز تعالی صنعت آب” (Center of Excellence For Water) حمایت کند.
«اسماعیل احمدپور» افزود: با شکلگیری این مرکز که هدف از آن بازآفرینی صنعت آب با استفاده از خرد جمعی نخبگان است این صنعت همانند دهه هفتاد با اصلاح حکمرانی آب، شاهد تحول و نوآوری خواهد بود. وی اضافه کرد: شکلدهی روایت جدید در این صنعت حیاتی کمک میکند تا با همافزایی همه بازیگران بتوانیم گامهای مؤثری به جهت حل چالش روز کشور، ناترازی آب برداریم.
احمدپور گفت: ما در بخش خصوصی باور داریم که روایت امروز صنعت آب کشور با آنچه در چهار دهه گذشته اتفاق افتاده، تفاوتی اساسی داشته است. در آن دوران اجرای پروژههای عمرانی در حوزه زیر ساخت، عمدتاً باتکیهبر فروش نفت انجام میشد اما اکنون دولت با چالش و معضلی به نام کمبود منابع مالی روبرو است از این رو ما در بخش خصوصی باید با ارائه طرحهایی چون مولدسازی اقدام به بازآفرینی و اصلاح نظام و ساختار حکمرانی این صنعت کلیدی کنیم.
هم بنیانگذار و رئیس هیئتمدیره شرکت افروغ بنا با تاکید بر همکاری نخبگان این صنعت در بخش خصوصی و دولتی افزود: پیشنهاد و نقشه راه اجرایی این پروژه را با”عنوان مرکز تعالی صنعت آب”، نهاد تصمیمساز و بازآفرین این صنعت طراحی و بر روی میز جناب وزیر و هیئت دولت که امروز به همکاری با بخش خصوصی اعتقاد دارند قرار دادیم و امیدواریم از این طریق درخواست و صدایمان به گوش تصمیمسازان حکمرانی آب کشور رسیده و چارهای به حال رفع چالش آب در این کهن سرزمین کنند.