نواحی حمایت و مقاومت شاخص کل کجاست؟/ محدوده ۳ میلیون واحدی شاخص کل یک مرز روانی برای بازار محسوب می‌شود

شاخص کل در هفته‌های گذشته فراز و فرودهای بسیاری داشته و نظرات و نگاه‌های متفاوتی در خصوص نواحی حمایت و مقاومت شاخص کل بورس از منظر تکنیکال در میان افراد مطرح شده است، با این حال، بسیاری از این تحلیل‌ها مبنای درستی ندارند و دچار اشکالات بسیاری هستند.

به گزارش اکوبانک؛ تحلیل تکنیکال یکی از رایج‌ترین روش‌های تحلیل بازارهای مالی است، زیرا در این روش نمودار قیمتی سهم‌ها و شاخص‌ها در گذشته مورد بررسی قرار می‌گیرد.

بسیاری از معامله‌گران بورسی برای تشخیص روندهای پیش‌ روی بازار سهام، به تحلیل و بررسی شاخص کل بورس با استفاده از انواع روش‌ها و مدل‌های گوناگون تکنیکال اقدام می‌کنند.

اینکه چه زمانی اصلاحات فعلی بازار سرمایه به پایان می‌رسد و شاخص کل بورس می‌تواند رالی جدید صعودی خود را آغاز کند، دغدغه بسیاری از فعالان و سهامداران بورسی است. آیا زمان بازگشت بازار سهام فرا رسیده است؟

در تحلیل نمودار شاخص کل باید به نواحی حمایت و مقاومت توجه ویژه‌ای داشت

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز درباره شرایط فعلی شاخص کل از جنبه تحلیل تکنیکال توضیح داد: «در شرایط فعلی شاخص کل در محدوده دو میلیون و ۷۵۰ هزار واحد در حال معامله است؛ اگرچه شاخص کل معیار خوبی برای بررسی و تشریح بازار سرمایه نیست، اما یکی از معیارهای بررسی وضعیت تکنیکال بازار، نمودار شاخص کل است و باید به نواحی حمایت و مقاومت آن توجه داشت.»

این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «اهمیت محدوده‌های حمایت و مقاومت از منظر تحلیل رفتار سرمایه‌گذاری و تحلیل رفتار قیمتی بسیار مهم است و معمولاً معامله‌گران نقاط ورود و خروج، حد سود و حد ضرر خود را بر اساس این محدوده‌ها مشخص می‌کنند.»

او افزود: «هر سرمایه‌گذاری بر اساس نگرش خود نواحی تکنیکال را مشخص می‌کند؛ یک امر طبیعی است که محدوده‌های حمایت و مقاومت از نگاه افراد متفاوت باشد.»

حمایت شاخص کل در بدبینانه‌ترین حالت، محدوده دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد است

مریم محبی اظهار کرد: «در شرایط کنونی بر اساس تحلیل نمودار شاخص کل در تایم فریم روزانه، بازار سهام در محدوده‌ای پایین‌تر از باند میانی کانال صعودی قرار گرفته و محدوده این باند حوالی دو میلیون و ۸۱۵ هزار واحد است.»

این کارشناس بازار سرمایه گفت: «به نظر می‌رسد بازار در حال تجربه فاز اصلاحی در روند صعودی میان‌مدت به سر می‌برد.»

او ادامه داد: «محدوده‌های حمایت پیش روی شاخص کل دو میلیون و ۷۵۰ هزار واحد و سپس دو میلیون و ۷۱۰ هزار واحد است. در بدبینانه‌ترین حالت محدوده حمایت شاخص کل دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد خواهد بود. البته رسیدن شاخص به این اعداد تاییدیه‌ای مبنی بر چرخش بازار از روند صعودی به نزولی نیست.»

محبی تاکید کرد: «باید به  محدوده دو میلیون و ۴۰۰ هزار واحدی شاخص کل به‌ عنوان یک زون حمایت مهم توجه داشت، چراکه اگر شاخص به این محدوده برسد، احتمال چرخش بازار از روند صعودی به نزولی را تقویت می‌کند.»

محدوده‌های حمایت و مقاومت شاخص کل بسیار به یکدیگر نزدیک هستند

این کارشناس بازار سرمایه گفت: « در کنار نواحی حمایت، محدوده‌های مقاومت بازار نیز حائز اهمیت است، با توجه به فشردگی نمودار شاخص کل، محدوده‌های حمایت و مقاومت بسیار به یکدیگر نزدیک هستند.»

او افزود: «اعداد دو میلیون و ۸۳۸ هزار واحد و دو میلیون و ۹۲۳ هزار واحد را می‌توان به‌ عنوان نواحی مقاومت شاخص کل برشمرد و به آن توجه داشت.»

محبی تصریح کرد: «محدوده مقاومتی سه میلیون واحد برای بازار یک مرز روانی محسوب می‌شود و برای سرمایه‌گذاران بسیار با اهمیت است. عبور از محدوده‌های مقاومت ذکرشده می‌تواند مسیر شاخص کل برای رسیدن به سقف‌های جدید را هموارتر سازد.»

فاندهای بنیادی و سیاسی می‌توانند روند اصلاحات پیش روی بازار را تغییر دهند

این کارشناس بازار سرمایه گفت: «اصلاحات پیش روی بازار با توجه به فاندهای بنیادی و سیاسی می‌تواند تغییر کند. در چنین شرایطی معامله‌گران به معامله‌های کوتاه‌مدت با نقاط ورود و خروج نزدیک‌تر روی می‌آورند تا روند بلندمدت تکنیکالی بازار مشخص شود.»

محبی در پایان اظهار کرد: «تحلیل‌ها بر اساس برداشت‌ها و داده‌های تحلیلی شخصی هستند، بنابراین این داده‌ها و ذهنیت‌ها در میان افراد می‌تواند متفاوت باشد. معامله‌گران  بر اساس برداشت‌ها و شرایط پرتفوی خود باید اقدام به خرید جدید کنند.»

لینک کوتاه خبر:

http://ecobank.news/?p=11978

  • تازه‌ها
  • داغ‌ترین خبرها

مهم‌ترین‌ها

پیشنهاد سردبیر