رئیس کل بانک مرکزی در نشست با فعالان اقتصادی روسیه تأکید کرد:

پول دیجیتال بانک مرکزی در مبادلات ایران و روسیه فعال می‌شود/ استقبال از ایجاد شعبه بانک‌های روسی در ایران

رئیس کل بانک مرکزی در نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه از ایجاد شعبه بانک‌های روسی در ایران استقبال کرد.

به گزارش  اکوبانک؛ محمدرضا فرزین؛ رئیس کل بانک مرکزی که در روزهای پایانی هفته قبل به همراه رئیس جمهور به مسکو سفر کرده بود، روز جمعه در نشست هم‌اندیشی با فعالان اقتصادی فدراسیون روسیه حضور پیدا کرد.

وی در این نشست که در حضور مسعود پزشکیان و هیات همراه برگزار شد، با بیان اینکه اخیرا با بانک مرکزی روسیه درباره CBDC یا پول دیجیتال بانک مرکزی توافق کرده‌ایم، گفت: طرح آزمایشی پول دیجیتال در حال اتمام است که روسیه نیز در این زمینه کار کرده و ما تلاش می‌کنیم مبادلات دو کشو از این طریق صورت بگیرد.

رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به سوال یکی از فعالان اقتصادی، با اشاره به اینکه نظر ما مبنی بر ایجاد شعبه بانک‌های «VTB» و «میربیزینس» روسیه در ایران مثبت است، افزود: تجار ایرانی با استفاده از این شعبه‌ها می‌توانند کار‌هایی مالی مربوط به صادرات را به آسانی انجام دهند.

فرزین با بیان اینکه ما علاقه‌مند هستیم که بانک‌های روسی در ایران شعبه داشته باشند، تاکید کرد: ما حتی از ایجاد شعبه «ازبر» بانک نیز استقبال می‌کنیم و هم‌اکنون بانک‌های سپه، پاسارگاد و گردشگری در «اگزیم بانک» حساب دارند و پنج الی شش بانک دیگر نیز تمایل به فعالیت دارند که ما پیگیر آن خواهیم بود.

وی در ادامه با اشاره به این موضوع که ما با روسیه به پیمان پولی رسیده‌ایم که بسیار فراتر از اتاق پایاپای است، یعنی با روبل و ریال مبادله خواهیم کرد، توضیح داد: با کشور قزاقستان و دو کشور دیگر اتاق پایاپای راه‌اندازی خواهیم کرد؛ البته از زمانی که مشکل پیمان پولی بر طرف شده دیگر نیازی به کلرینگ هاوس (اتاق پایاپای) نداریم به طوری که تمام مبادلات با روبل و ریال صورت می‌گیرد و تسویه آن نیز به سرعت انجام خواهد شد؛ بنابراین در زمینه پولی بین دو کشور مشکلی وجود نخواهد داشت.

 

 

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به این موضوع که یکی از نگرانی‌های اساسی بر طرف کردن ناترازی‌های تجاری بین ایران و روسیه است، افزود: کمبود ریال ناشی از ناترازی تجاری بین دو کشور است. ما امیدواریم با نرخ جدیدی که ایجاد خواهیم کرد بخشی از ناترازی کاهش پیدا کند. همچنین آمادگی داریم که محدودیت‌های صادرات بین ایران و روسیه را برداریم.

گفتنی است، پیش از این جلسه نیز رئیس‌کل بانک مرکزی در مسکو گفته بود: پیمان پولی میان ایران و روسیه عملیاتی شده و ارز دو کشور بر اساس نرخ توافقی بازار ارز تجاری، مبنای تسویه قرار گرفته است.

محمدرضا فرزین تأکید کرد: طرح بزرگ اجرایی دیگر ایران و روسیه، اتصال شبکه پرداخت کارتی میر و شتاب بود که مرحله اول آن راه‌اندازی شد.

پول دیجیتال بانک‌های مرکزی در مبادلات ایران و روسیه فعال می‌شود/ استقبال از ایجاد شعبه بانک‌های روسی در ایران

وی افزود: همچنین سند اقدام مشترک میان بانک‌های مرکزی ایران و روسیه در سه سرفصل اصلی «استفاده از پول‌های ملی در تجارت دو کشور»، «امکان اتصال پیام‌رسان‌های بانکی و بومی دو کشور موسم به سپام و SPFS» و «امکان اتصال شبکه پرداخت کارتی دو کشور» عملیاتی شده است.

فرزین تصریح کرد: یکی از کار‌های بزرگ ما اتصال شبکه‌های بزرگ کارتی میر و شتاب بود. مسأله دیگر پیمان پولی بود که در این خصوص با بانک مرکزی روسیه توافق کردیم و نهایی هم شد، اما نرخ آن به نرخ بازاری که همان بازار ارز توافقی ماست، موکول و منوط به این موضوع شد که هر گاه بازار توافقی ما شکل گرفت، نرخ آن مبنای تسویه ما باشد که در حال حاضر این بازار شکل گرفته است.

لینک کوتاه خبر:

http://ecobank.news/?p=11785

  • تازه‌ها
  • داغ‌ترین خبرها

مهم‌ترین‌ها

پیشنهاد سردبیر