به گزارش اکو بانک بهمن آرمان اقتصاددان و کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: تیم اقتصادی دولت یعنی آقای همتی بهعنوان وزیر اقتصاد و آقای فرزین بهعنوان رئیسکل بانک مرکزی کارهای اصولی را در زمینه مدیریت بازار ارز انجام دادند که طبیعتاً با مخالفت قشر رانتخواری که پیشازاین در کشور شکلگرفته و عملاً اداره اقتصاد را در دست دارند، روبرو شده است.
وی ادامه داد: پایین نگهداشتن نرخ ارز نیمایی صرفاً موجب ایجاد رانت برای کالاهایی میشد که تعمداً اجازه تولید آنها در داخل داده نمیشد؛ درحالیکه برای واردات آنها ارز نیمایی تخصیص مییافت؛ اما به قیمت ارز آزاد به دست مردم میرسید.
این اقتصاددان با اشاره به تورم ۴۰ درصد در سالهای گذشته تأکید کرد: بخشی از این تورم به دلیل اختصاص منابع ارزی برای واردات کالاهایی است که نفع آن حتی به مصرفکننده هم نمیرسد و زیان شدیدی را به کشور وارد کرده است.
آرمان گفت: ارز چندنرخی سرمنشأ فسادها و اختلاسهای بسیاری است؛ درحالیکه قیمت کالاها صرفاً از نرخ ارز آزاد تبعیت میکند.
این کارشناس اقتصادی با یادآوری اینکه سیستم چندنرخی ارز تقریباً در جهان وجود ندارد و ایران از محدود کشورهایی است که دارای ارز چندنرخی است، تأکید کرد: بنابراین اصلاح سیاستهای ارزی یک ضرورت است.
وی تصریح کرد: باید پذیرفت در اقتصادی که تشکیل سرمایه منفی داشته و رشد اقتصادی ندارد، رخ بیکاری بالا و تورم دورقمی دارد، قیمت ارز نمیتواند ثابت بماند؛ بلکه با متناسب با متغیرهای اقتصاد کلان تغییر میکند.