عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: مکانیسم ماشه مورد تازهای به تحریمهای کنونی اضافه نمیکند.
بهد گزارش اکوبانک؛ میثم ظهوریان؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: فعالسازی مکانیسم ماشه، جنبهای نمادین و سیاسی دارد و عملاً تحریم تازهای به اقتصاد ایران اضافه نخواهد کرد.
به گفته وی، تحریمهایی در قطعنامههای پیشین شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران وضع شد که بهواسطه برجام معلق شد و حالا بازگشت آنها بیشتر جنبه بازگشت همان تعلیقها را دارد، نه آغاز یک موج جدید.
ظهوریان ادامه داد: واقعیت این است که بیشتر تحریمها، بهویژه در حوزههایی مانند نفت، بانک مرکزی و طلا، هماکنون در قالب تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران در جریان است؛ تحریمهایی که حتی در دوران برجام هم دولت اوباما حاضر به لغو کامل آنها نشد و از سال ۹۷ نیز با خروج رسمی آمریکا از برجام، دوباره بهطور کامل اعمال شدند.
این نماینده خانه ملت تاکید کرد: بنابراین، مکانیسم ماشه مورد تازهای به تحریمهای فعلی اضافه نمیکند، چرا که اغلب کشورها تحریمهای ثانویه آمریکا را رعایت میکنند و بخش قابلتوجهی از محدودیتها همین حالا هم اجرایی است.
با این حال، ظهوریان یک نکته مهم را یادآوری کرد: بازگشت قطعنامههای سازمان ملل ممکن است در برخی حوزههای عملیاتی مانند بیمه نفتکشها، حملونقل دریایی یا سازکارهای مالی، هزینههای سربار ایجاد کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در ادامه با اشاره به وضعیت بازار ارز در جریان جنگ ۱۲روزه اخیر، به ثبات قیمتها در بازار اشاره کرد و آن را نشانهای از کاهش اثرگذاری انتظارات هیجانی دانست.
او گفت: بخشی از انتظارات ناشی از وقوع جنگ، پیشتر تخلیه شده بود و از طرفی، مداخله مؤثر بانک مرکزی نیز به حفظ ثبات بازار کمک کرد.
به باور ظهوریان، در ارزیابی تحولات نرخ ارز نباید همه چیز را به عوامل سیاسی یا فقط انتظارات بازار نسبت داد. تغییرات سیاست ارزی، جهتگیریهای دولت و عملکرد بانک مرکزی نیز در روند بازار مؤثر بودند.