به گزارش اکوبانک، بانک مرکزی با هماهنگی گروه ملی انفورماتیک، با توجه به ضرورت ایجاد محیطی امن و کنترل شده به منظور توسعه و ارزیابی نوآوریهای فناورانه در صنعت مالی، برنامهای جامع را برای بهرهبرداری از محیط آزمون تنظیمگری (سندباکس رگولاتوری) آغاز کرده است.
این برنامه با هدف شناسایی ظرفیتهای نوین، مدیریت ریسکهای مرتبط با فناوریهای مالی و تسهیل ورود محصولات و خدمات نوآورانه به بازار طراحی شده است. در همین راستا، فرآیندهای اجرایی و نظارتی سندباکس مذکور، به بنیان نوآوری فرانیک به عنوان هاب نوآوری گروه ملی انفورماتیک، واگذار شد.
برهمین اساس مقرر شده، فرانیک با استفاده از زیرساختهای نوآورانه و رویکردی تخصصی، نقشی کلیدی در هدایت و ارزیابی طرحهای تحولگرایانه حاکمیتی ایفا و زمینه تسریع تحول دیجیتال در نظام بانکداری و پرداخت کشور را به صورت مطلوبی فراهم کند.
علیرضا ماهیار مدیرعامل شرکت ملی انفورماتیک، در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت اعلام کرد که سندباکس بانک مرکزی به دنبال توسعه و تسهیل کسبوکارهایی است که توانایی تحول و بهبود اثربخش در نظام بانکی و پرداخت کشور را دارند.
وی تاکید کرد گروه ملی انفورماتیک با همکاری بانک مرکزی و با استفاده از ظرفیتهای فرانیک، در پی آن است که سندباکس رگولاتوری را به بستری برای میزبانی شایسته از طرحهای نوآورانه در حوزههای فناوریهای مالی، بانکی و پرداخت تبدیل و آینده بانکداری را در مسیر نوآوری رقم بزند که البته این امر، نقطه عطفی در خصوص تنظیمگری هوشمند و حمایت از نوآوریهای فناورانه حاکمیتی در صنعت مالی کشور محسوب میشود.
یادآور میشود سندباکسهای رگولاتوری، محیطهایی نظارتی و آزمایشی هستند که به استارتآپها، شرکتهای نوآور، فناور و فعالان حوزه صنعت مالی این امکان را میدهند تا ایدههای نوآورانه خود را در محیطی محدود و تحت نظارت تنظیمگر مورد آزمون قرار دهند.
طرحها و محصولات نوینی که در سندباکسها پذیرفته میشوند عموما در حوزههایی نظیر رگتک، پیتک، بلاکچین و سایر فناوریهای نوین مالی و فناوریهای حوزه پرداخت هستند. این محیط به ارزیابی ریسک، تطبیق با قوانین و توسعه محصولات جدید در صنعت مالی کمک میکند و از سیر توسعه و بهبود نظام پرداخت و بانکداری کشور نیز پشتیبانی میکند.