زمان کشمکش های سیاسی نیست؛ مردم را دریابید

در صورت عدم پیوستن ایران به سازمان اف اي تي اف و باقی ماندن در لیست سیاه، عملا ارائه هر گونه خدمات ، ارتباطات مالی و بانکی و پولی از سوی بانك‌های جهانی با بانک‌های ایرانی ناممکن شده و کشور عملا در یک تحریم تمام ‌عیار بانکی جهانی فراتر از تحريم‌های آمریکا قرار خواهد گرفت.
fatf

به گزارش اختصاصی اکو بانک، طرح بررسی مجدد پیوستن ایران به اف ای تی اف در حالی پس از ۵ سال وقفه، دوباره کلید خورد که این روزها ایران در بحرانی ترین شرایط اقتصادی و سیاسی بسر می برد. هفته ای نیست که با بحث استیضاح وزرا ، تنش بالا و پایین شدن قیمت ارز ، طلا و دلار و…. جنگ و درگیری های منطقه ای روزمان را شب نکنیم.
حالا که با موافقت رهبری و پذیرش بررسی دو لایحه پالرمو و سی‌اف‌تی ازطرف مجمع تشخیص مصلحت نظام ؛ اف ای تی اف دوباره روی میز مذاکره مسؤلان قرار گرفته است، اگر مخالفان وموافقان این طرح؛ کمی شعله لجاجت را پایین بکشند، هم  اصلی‌ترین وعده انتخاباتی رییس جمهور پزشکیان تحقق پیدا می کند و هم کور سوی امیدی برای مردمی می شود که در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند.

ماجرای FATF به زبان ساده

اف ای تی اف یک سازمان فرادولتی است که سیاست‌ها و استانداردهای مبارزه با جرایم مالی را طراحی و ترویج می‌کند. این استانداردها، پولشویی، تامین مالی تروریسم و سایر تهدیدهای مربوط به سیستم مالی بین‌المللی را هدف قرار داده است.

کارگروه اقدام مالی(FINANTIAL ACTION TASK FORCE در سال ۱۹۸۹ به دستور گروه هفت( G7) تاسیس شد و مقر آن در پاریس است.

در حال حاضر، این کارگروه دارای ۳۷ عضو است، بیشتر اعضای اف ای تی اف را صاحبان اقتصادهای بزرگ و توسعه یافته ،کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی تشکیل می دهند.
اف‌ای‌تی‌اف در سال ۲۰۱۲ چهل و نه توصیه را به عنوان استانداردهای این سازمان برای مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم ابلاغ کرد که کشورهای عضو ، موظف شدند یا قوانینی برای رعایت این توصیه‌ها تصویب کنند و یا قوانین فعلی خود را ارتقاء دهند.
این کارگروه همه کشورهای جهان را بر اساس پایبندی به این توصیه‌ها به ۴ گروه :  استاندارد، در حال پیشرفت،غیرهمکار و لیست سیاه دسته بندی می‌کند.
اف ای تی اف ؛ در طی سال‌های اخیر۹ کشور را از بین همه کشورهای جهان، به دلیل عدم پایبندی به استانداردهای جهانی مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در لیست سیاه قرار داده است که ایران هم یکی از این کشورهاست .
ایران برای خروج از لیست سیاه باید قوانین داخلی خود در مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم را بر اساس کنوانسیون‌های جهانی ای‌ام‌ال (AML) و سی‌اف‌تی(CFT) اصلاح و عملیاتی کند.
 
ماندن در لیست سیاه چه پیامدهایی دارد؟

باقی ماندن نام ایران در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف تاثیر بسزایی بر سیاست خارجی و اقتصاد ایران دارد. این امر ضمن خدشه‌دار کردن اعتبار و قدرت نرم ایران در مجامع بین المللی، محدودیت‌ها و هزینه‌های بسیاری را بر تجارت و مراودات مالی کشور تحمیل کرده است و شرکای مهم تجاری را از ایران دور می‌کند؛ چرا که مهم‌ترین محدودیت ناشی از قرار گرفتن در لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، از بین رفتن امکان نقل‌ و انتقال پول با بانک‌های خارجی است و تمامی کشورهای شرقی و غربی در صورت معامله با ایران، درگیر جریمه‌های سنگین خواهند شد.
قرار گرفتن برخی از کشورها در لیست سیاه به این معنی است که ؛ این کشورها ریسک بالایی برای مبادلات مالی دارند و اف‌ای‌تی‌اف توصیه می‌کند که وارد معامله با این کشورها نشوند و بانک‌های دنیا در مبادلات پولی بانکی با بانک‌های طرف ایرانی یا حاضر به پذیرش ریسک نیستند یا هزینه ریسک را از طرف ایرانی دریافت می‌کنند، لذا هزینه‌های مبادلاتی ما بیشتر می‌شود.
کما اینکه حتی کشورهای دوست و همسایه مثل عراق نیز در مورد تحریم‌ها با ایران بسیار جدی برخورد می‌کنند ،کشورهایی نظیر روسیه و چین نیز همواره بر این نکته تاکید دارند که تداوم و پیشرفت روابط اقتصادی آنها باایران، منوط به پیوستن کشورمان به اف‌ای‌تی‌اف است. دراین راستا، پیشبرد موفق روابط با کشورهای عضو بریکس و شانگهای که دولت برای پیوستن به آنها تلاش زیادی کرده است نیز منوط به خارج شدن از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف است.

چرا عضویت در اف ای تی اف مهم است؟

عضویت در اف‌ای‌تی‌اف از آن جهت حائز اهمیت است که باعث تقویت اعتماد بین‌المللی در مراودات مالی می‌شود و پیروی از توصیه‌های آن می‌تواند به بهبود شفافیت واعتماد به سیستم مالی کشورها کمک کند.
ضمن آنکه کشورهای عضوی که دارای سیستم مالی پایدار و شفافی هستند، معمولا برای سرمایه‌گذاران خارجی جذاب‌تر نیز هستند .

عضویت ایران در FATF می تواند منجر به لغو تحریم ها می شود؟

عضویت ایران در اف ای تی اف اگرچه تحریم‌ها را حذف نمی‌کند، ولی می‌تواند راه‌هایی را برای مذاکره و گفت‌وگودر مورد تحریم‌های اقتصادی موجود باز کند و به ‌طور بالقوه به شرایط مطلوب‌تری منجر شود.

بر این اساس ، در صورت عدم پیوستن ایران به سازمان اف ای تی اف و باقی ماندن در لیست سیاه، عملا ارائه هر گونه خدمات ، ارتباطات مالی و بانکی و پولی از سوی بانک‌های جهانی با بانک‌های ایرانی ناممکن شده و کشور عملا در یک تحریم تمام ‌عیار بانکی جهانی فراتر از تحریم‌های آمریکا قرار خواهد گرفت.

لینک کوتاه خبر:

http://ecobank.news/?p=11314

نظر خود را وارد کنید

آدرس ایمیل شما در دسترس عموم قرار نمیگیرد.

  • پربازدیدترین ها
  • داغ ترین ها

پربحث ترین ها

تصویر روز:

پیشنهادی: