به گزارش اکوبانک، یو اسای تودی نوشت: تحلیلگران پیش بینی میکنند که به دلیل جنگ تجاری که رئیس جمهوری آمریکا به راه انداخته است، چشم انداز تیرهای در انتظار اقتصاد آمریکا است.
این پیش بینی حتی در صورتی است که تعلیق ۹۰ روزه ترامپ در تعرفههای بیش از ۵۰ کشور تغییری در چنین چشم اندازی ایجاد نکرده است.
موسسه «والترز کلاور» در نظرسنجی از ۴۶ اقتصاددان در بازه زمانی ۴ تا ۷ آوریل (۱۸-۱۵ فروردین) پیش بینی کرد که اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۲۵ مسکوت خواهد ماند و فقط رشدی ۰.۸ درصدی را خواهد داشت. ماه گذشته پیش بینیها نشان میداد رشد اقتصادی ۱.۷ درصد خواهد بود.
پیش بینی ها، امکان رکود اقتصادی را ۴۷ درصد نشان میدهد. در ماه فوریه احتمال رکود اقتصادی ۲۵ درصد برآورد شده بود.
این نظرسنجی بعد از رونمایی از طرح تعرفههای متقابل ترامپ علیه دهها کشور در دوم آوریل و قبل از اعلام تعلیق ۹۰ روزه همه کشورها به جز چین و معاف کردن کالاهای الکترونیکی از تعرفهها انجام شد.
«مارک جیانونی» اقتصاددان بارکلیز، با اشاره به تاثیر عمیق تعرفهها بر روابط تجاری و فعالیتهای اقتصادی، به افزایش قابل توجه تعرفههای ایالات متحده در طول جنگ تجاری ترامپ اشاره کرده است. بر این اساس، میانگین تعرفهها بر تمام واردات به این کشور ۳۰ درصد افزایش یافت، در حالی که قبل از اعلام تعرفههای متقابل تنها ۲۳ درصد بود. پیش از شروع جنگ تجاری، نرخ تعرفههای ایالات متحده بهطور قابل توجهی کمتر و در حدود ۲ تا ۳درصد بود.
روز جمعه، دولت ترامپ معافیتهایی را برای گوشیهای هوشمند، رایانه ها، تراشهها و سایر محصولات الکترونیکی اعلام کرد.
جیانونی گفت که این تغییر، نرخ موثر تعرفه را به ۲۳ درصد کاهش میدهد و انتظار میرود اثرات منفی بر فعالیت و تورم را کاهش دهد، اما تغییر قابل توجهی در پیش بینی موسسه بارکلیز برای رکود اقتصادی در اواخر سال جاری نخواهد داشت.
یو اسای تودی نوشت: نظرسنجی دیگری از ۳۱ کارشناس نشان داد که رشد اقتصادی آمریکا امسال فقط ۰.۷ درصد خواهد بود. این نظرسنجی را انجمن ملی اقتصادهای تجاری در روز اعلام تعلیق تعرفههای ترامپ انجام داد.
رکود اقتصادی آمریکا در راه است؟
جیانونی اقتصاددان، پیش بینی کرد که آمریکا رکود ملایمی را در نیمه دوم سال جاری میلادی تجربه خواهد کرد. تولید ناخالص داخلی این کشور ۱.۵ درصد افت خواهد داشت و نرخ بیکاری ۴.۲ درصدی را به ۴.۷ درصد افزایش خواهد داد.
«کتی بوستیانچیچ» اقتصاددان آمریکایی نیز گفت که آشفتگی در بازار سهام علاوه بر ضربه زدن به هزینههای مصرفکننده، ثروت آمریکاییهای پردرآمدی را که سهم اصلی مصرف را به خود اختصاص دادهاند، کاهش داده و باعث شده این خانوارها کمتر هزینه کنند. او همچنین انتظار دارد که اخراجهای قابل توجه دولت ترامپ ضربه دیگری به اقتصاد وارد کند.
نظرسنجی دانشگاه میشیگان نشان میدهد احساسات مصرفکننده در ماه جاری میلادی به پایینترین سطح نسبت به ژوئن ۲۰۲۲ رسیده است. همچنین انتظارات آمریکاییها در باره تورم به ۶.۷ درصد رسیده که بالاترین رقم از سال ۱۹۸۱ بود.
سرمایه گذاریهای تجاری چگونه پیش خواهد رفت؟
همان طوری که جیانونی گفته است به رغم تعلیق ۹۰ روزه تعرفه ها، اختلال موجود باعث بی ثباتی شده که خبر بدی برای رشداقتصادی کشور است و این تعلیق تنها بی ثباتی را تمدید میکند.
بر اساس نظرسنجی ولترز کلاور، سرمایه گذاری تجاری فقط ۱.۲ درصد در سال جاری رشد خواهد داشت. درسال ۲۰۲۴ میلادی، این شاخص ۳.۶ درصد بود./ ایرنا