رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: تقویت ذخایر طلا به حفظ ارزش پول ملی، ثبات بازار و رشد اقتصادی کشور کمک خواهد کرد.
به گزارش اکو بانک :ابراهیم محمدولی؛ رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران ، با اشاره به اهمیت نقش طلا در اقتصاد کشورها بهویژه در شرایط بحرانی، بر لزوم توجه بیشتر به تقویت ذخایر طلای بانک مرکزی تأکید کرد.
او با اشاره به تجربه موفق روسیه پس از جنگ اوکراین گفت: اگر در سطح جهانی اتفاقاتی مانند جنگ رخ دهد، طبیعی است که آثار منفی آن بر بسیاری از کشورها، بهویژه در حوزه اقتصادی، نمایان میشود. در چنین شرایطی کشورهایی که ذخایر طلای خوبی در اختیار دارند، یا به تعبیر ما صندوقشان پر است، کمتر دچار آسیب میشوند و میتوانند ثبات بیشتری را تجربه کنند.
محمدولی ادامه داد: اگر ذخایر استراتژیک طلای بانک مرکزی به حداقل برسد، طبیعتاً این موضوع میتواند تأثیرات منفی و آزاردهندهای بر اقتصاد کشور بگذارد؛ بنابراین باید از تجربه کشورهایی مانند روسیه درس گرفت و نسبت به افزایش ذخایر طلا اقدام کرد که خوشبختانه در دوسال اخیر واردات این فلز گرانبها افزایش خوبی داشته است.
وی در ادامه به نقش طلا بهعنوان جایگزین ارز اشاره کرد و گفت: طلا دارایی مطمئنتری نسبت به ارز است. ممکن است در برههای از زمان، یک کشور تصمیم بگیرد که مثلاً دلار را نپذیرد یا محدودیتهایی برای آن قائل شود، اما طلا چنین شرایطی ندارد و هیچکس نمیتواند برای آن بهانهای بیاورد یا آن را تحریم کند. به همین دلیل، طلا برای همه کشورها، بهویژه برای بانکهای مرکزی، یک دارایی مطمئن و بدون ریسک است.
رئیس اسبق اتحادیه طلا و جواهر تهران با اشاره به واردات بیش از ۱۰۰ تن طلا در سال ۱۴۰۳ اظهار داشت: اگر طلای خام به صورت شمش وارد کشور شده باشد و در اختیار تولید یا ذخیره قرار گیرد، قطعاً میتواند به نفع اقتصاد کشور باشد. بهویژه اگر این واردات جایگزین ورود بدلیجات و کالاهای کمارزش شود، ارزشافزوده بالاتری برای کشور به همراه خواهد داشت.
او در پایان تأکید کرد: واردات طلای خام، اگر به شکل هدفمند و در چارچوب تقویت اقتصاد ملی باشد، میتواند به حفظ ارزش پول ملی، ثبات بازار و رشد اقتصادی کشور کمک کند.