پیش‌بینی وضعیت امروز بورس

بورس

بورس تهران معاملات چهاردهمین روز اسفند را متعادل‌تر و منطقی‌تر از انتظار آغاز کرد.

به گزارش اکوبانک؛ بورس تهران معاملات چهاردهمین روز اسفند را متعادل‌تر و منطقی‌تر از انتظار آغاز کرد و با گذر از دقایق ابتدایی تحت تاثیر جو مثبت ایجاد شده در نمادهایی نظیر شتران، وبملت و خودرو، طرف تقاضا سر و شکل بهتری گرفت و بسیاری از نمادها در مسیر تعادل قرار گرفتند تا جایی که در همان نیم‌ساعت نخست، حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد بازار سبزپوش شد و شاخص کل حدود ۱۵ هزار واحد قد کشید اما با گذر یکساعت ابتدایی، آن دسته از معامله‌گرانی که روز دوشنبه بواسطه تشکیل صفوف فروش موفق به خروج از بازار نگردیده بودند، همچون گلادیاتورهای زره‌پوش، با گرز و نیزه و با رنج‌های سنگین منفی وارد میدان شدند و هر چه به پایان بازار نزدیک‌تر شدیم، طرف خریدار تلفات بیشتری داد و اوضاع تلخ‌تر و دراماتیک‌تر شد و در نهایت ۷۶ درصد از نمادها با افت قیمت به کار خود خاتمه دادند ! در نتیجه این رویداد، شاخص کل هر آنچه رشد کرده بود را پس داد و با افت ۸ هزار واحدی تا ابتدای کانال ۲.۸ میلیون عقب نشست !

ارزش معاملات تحت تاثیر زد و خورد سنگین خریداران و فروشندگان با رشد بااهمیت ۷۶ درصدی به بیش از ۱۱ همت رسید و تراز نقدینگی حقیقی‌ها اندکی (۱۱۰ میلیارد تومان) منفی شد ! گویا این روزهای تلخ تمامی ندارد. تنها ۱۰ روز کاری تا پایان این سال پُرحاشیه باقی مانده و همه می‌دانیم که از ابتدای سال بلایی نبوده که سر سهامدار نازل نشده باشد.

از جنگ و رویارویی نظامی با اسرائیل و تحولات پیچیده در خاورمیانه و سقوط بالگرد و تشدید تحریم‌ها گرفته تا جهش‌های ارزی و خندیدن معامله‌گران طلا به ریش فعالین بازار و حالا هم استیضاح همتی و برکناری وزیر اقتصاد … !

البته روز گذشته تلاش‌های جدی‌تری برای حمایت از بازار صورت گرفت و در نهایت طیف وسیعی از نمادها به‌ تعادل رسیدند اما در مجموع حس ناامیدی و ترس و البته تمرکز غیرعادی و غیرمنطقی متولیان بازار از تعداد محدودی نماد و تداوم شاخص‌سازی، پدر سهامداران را در آورده است.

اتفاقات روزهای اخیر نشان می‌دهد که باری دیگر در فضای پرتنشی قرار گرفته‌ایم. برکنار شدن دو فرد تاثیرگذار در دولت، اتفاق کوچکی نیست که به سادگی بتوان از کنار آن عبور کرد. بازار هیچگاه در دوره تنش‌ها چه داخلی و چه خارجی عملکرد خوبی نداشته و جریان پول همواره سعی کرده در چنین دورانی تماشاچی و نظاره‌گر باشد. برای همین است که برخی برای خروج از بازار (طی روزهای اخیر) چنین انسجام و اصراری ولو با وجود جذابیت قیمت‌ها داشتند.

عقیده بسیاری این است که بازار سرمایه حامی قوی و قدرتمندی را از دست داد. وقتی فردی با یک توییت یا اظهارنظر قدرت اثرگذاری و تغییر روند بازار را دارد، قطعا برکنار شدنش، وزنه ذهنی بزرگی برای سهامداران ایجاد می‌کند. او بزرگترین حامی بازار بورس و مخالف سرسخت رانت و مافیابازی در کابینه دولت پزشکیان بود و مهمتر از همه اینکه او می‌دانست چه کار می‌کند و اقتصاد را به خوبی می‌دانست.

اما در جدال اخیر جریان مافیا باری دیگر پیروز میدان شد و نشان داد که در افتادن و کُشتی گرفتن با این دسته افراد، بسیار دشوار و پرهزینه خواهد بود. و این مساله به وضوح نشان می‌دهد که حاکمیت هنوز عمق بحران ایجاد شده در اقتصاد کشور را درک نکرده و این موضوع نگرانی به آینده را بیشتر می‌کند. اما سرنوشت بازار چه می‌شود ؟

در شرایطی که سکان هدایت وزارت امور اقتصادی و دارایی به رحمت‌‌‌‌‌‌‌الله اکرمی به‌ عنوان سرپرست این وزارتخانه سپرده شده؛ رئیس‌جمهور ۳ ماه فرصت دارد تا وزیر اقتصاد بعدی را جهت دریافت رای اعتماد به مجلس معرفی کند. طبیعتا تا زمانی‌که وزیر اقتصاد بعدی مشخص نشود، از سیاست‌ها و تصمیمات آتی در حوزه اقتصادی کشور نمی‌توان اطلاعی داشت و فعلا کسی نمی‌‌‌‌‌‌‌داند که بورس و سهام در کدام قسمت از پازل اقتصادی کشور قرار خواهند گرفت.

لینک کوتاه خبر:

http://ecobank.news/?p=14239

  • تازه‌ها
  • داغ‌ترین خبرها

مهم‌ترین‌ها

پیشنهاد سردبیر