فرزین: انتشار ۱۱۵۰ همت اوراق گام تا پایان سال/ سهم عمده تامین مالی بر عهده نظام بانکی است

فرزین

رئیس کل بانک مرکزی گفت: سهم عمده تامین مالی در اقتصاد ایران بر عهده نظام بانکی است.

به گزارش اکوبانک؛ محمدرضا فرزین؛ رئیس‌کل بانک مرکزی در مراسم آئین رونمایی از کارت رفاهی متصل به اوراق گام اظهار کرد: موضوع تامین مالی بسیار وسیع است و در ایران بخش عمده آن متصل و مربوط به شبکه بانکی است به طوری که سهم عمده تامین مالی برای رشد و تامین مالی خانوار‌ها متعلق به بانک‌ها است.

وی افزود: مسئله تامین مالی خانوار و کاهش فقر نیز قابل توجه بانک مرکزی است و در این راستا اقدامات مختلفی انجام شده است.

فرزین با بیان اینکه در خصوص تامین مالی بنگاه‌ها و تجار باید به سمت بانک‌های تخصصی و توسعه‌ای برویم، تاکید کرد: در قانون برنامه هفتم به تخصصی شدن بانک‌ها اشاره شده به همین منظور در نظر داریم به سمت تخصصی شدن بانک‌ها و ایجاد بانک‌ها توسعه‌ای حرکت کنیم.

وی افزود: تاکنون در خصوص بانک‌های توسعه‌ای و تخصصی کار مناسبی انجام نشده و این مسئله یکی از مشکلات شبکه بانکی است. امیدواریم با تخصصی کردن بانک‌ها این مشکلات را برطرف کنیم. اگر تولید را نتوانیم به طور مناسب تامین مالی کنیم رشد، تولید، اشتغال و درآمد سرانه آسیب می‌بیند.

ریس کل بانک مرکزی اظهار کرد: اوراق گواهی سپرده خاص را امسال با ۲۵۰ همت آغاز کرده‌ایم. از این میزان برنامه داریم ۲۰۰ همت برای صنعت و ۵۰ همت برای کشاورزی محقق شود تا فعالیت‌های تولیدی کشور دچار انسداد مالی نشود.

پیشرفت نظام بانکی در تامین مالی خانوارها

فرزین گفت: در خصوص تامین مالی خرد و خانوار‌ها خوشبختانه پیشرفت و عملکرد خوبی در نظام بانکی داشته‌ایم. سهم بانک‌ها در تامین مالی خرد برای خانوار‌ها به بالای ۲۳ درصد رسیده که نشان می‌دهد بانک‌ها خوب توانستند نقش خود را در این جهت ایفا کنند.

وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی به استفاده از ابزار‌های تامین مالی زنجیره‌ای توجه داشته است، افزود: امسال برای تامین مالی بنگاه‌های اقتصادی بالای ۸۰۰ همت ال‌سی داخلی داشتیم ک بخشی از آن نیز اوراق گام است. تامین مالی زنجیره‌ای اشکال مختلفی دارد که بخشی از آن برات، بخشی اوراق گام و بخشی نیز ابزار‌هایی مثل فکتورینگ است.

فرزین گفت: استفاده این ابزار ۱۱۵۰ همت برای امسال پیش‌بینی شده که امیدواریم تا پایان ۱۴۰۳ محقق شود. گام ابزار زیرخط اعتباری است و موجب افزایش تورم و تشدید ناترازی بانک‌ها نمی‌شود و البته باید در خصوص آن اعتبارسنجی مناسب انجام شود تا دچار مشکل نشویم.

لینک کوتاه خبر:

http://ecobank.news/?p=12912

  • تازه‌ها
  • داغ‌ترین خبرها

مهم‌ترین‌ها

پیشنهاد سردبیر